Wat is Ju-Jutsu?

Ju-Jutsu

Ju-Jutsu betekent letterlijk “zachte kunst” en is een Japanse zelfverdedigingskunst waarbij men de kracht of de agressie van de tegenstrever gebruikt om hem of haar uit te schakelen. Bij het ju-jutsu worden een hele basis aan worp-, klem-, wurg-, trap- en slagtechnieken aangeleerd om zich efficienter te kunnen verdedigen.

Wist U dat ju-jutsu de basis vormt van tal van Oosterse krijgskunsten en sporten zoals: judo, karate, aikido, enzovoort… Met ju-jutsu leert men geen tovertrucjes om zichzelf efficienter te kunnen verdedigen. Ju-jutsu is vlug te begrijpen.

Men kan ju-jutsu beoefenen als zelfverdedigingskunst, recreatief, of als sport.

worp Bart JJ

De afgelopen jaren heeft het Sport Ju-jutsu zich sterk ontwikkeld.

Door het invoeren van het Randori (oefengevecht) worden de aangeleerde technieken toegepast in een gevecht. Op dit niveau van sport heeft men een aantal gevaarlijke technieken laten vallen zodat de veiligheid van de beoefenaar gegarandeerd is en waarbij hij of zij de  aangeleerde technieken kan toetsen in praktijk situaties. Zo zijn er verschillende wedstrijdvormen ontstaan uit het Ju-Jutsu.

Bij de Oosterse Krijgskunst School wordt er op de verschillende competitie systemen (Random Attacks, Groundfight en Sportfight) getraind tijdens de normale lessen, maar zijn er ook extra trainingen voorzien voor Ju-jutsuka’s die zich willen verbeteren in een specifieke competitievorm.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: